فشارخون چیست؟
فشارخون، فشار گردش خون در دیواره رگ های خونی است. فشارخون معمولاً به فشار در شریان های بزرگ در گردش خون سیستمیک اشاره دارد و معمولاً با شرایط فشار سیستولیک (حداکثر در طول یک ضربان قلب) بر روی فشار دیاستولیک (حداقل بین دو ضربان قلب) میانی اندازه گیری می شود.
فشار سیستولیک خون چیست؟
هنگامی که قلب شما می زند، خون را از طریق شریان ها به بقیه بدن می رساند، این نیرو بر روی آن رگ های خونی فشار وارد می کند که فشار سیستولیک است. فشار سیستولیک طبیعی زیر 120 میلی متر جیوه است.
فشار دیاستولیک خون چیست؟
فشار دیاستولیک، فشار در شریان ها در زمانی است که قلب بین دو ضربان قلب استراحت می کند. این زمانی است که9 قلب از خون و اکسیژن پر می شود. فشار خون دیاستولیک زمان پایین تر از 80 میلی متر جیوه است. 90 یا بالاتر از آن جای از فشارخون بالا می باشد.
فشار خون به چند دسته تقسیم می شود:
1. نرمال با کمتر از 120/80 میلی متر جیوه
2. قبل از ابتلا به فشارخون 130 – 120/ 89-80 میلی متر جیوه
3. فشارخون خفیف 159- 140 / 99- 90 میلی متر جیوه
4. فشار خون متوسط 179- 160/ 109-100 میلیمتر جیوه
5. فشارخون شدید 180/ 110 میلیمتر جیوه
شرح بیماری فشار خون بالا
فشارخون بالا عبارت است از افزایش فشار وارده از جریان خون به دیواره رگ های خونی. فشارخون بالا گاهی «کشنده بی سر و صدا» نامیده می شود زیرا تا مراحل انتهایی اکثراً هیچ علامتی ندارد.
عواملی که باعث فشار خون بالا می شود:
علائم فشار خون بالا: متأسفانه در بیشتر اوقات فشار خون بالا هیچ علامت و نشانه ای از خود نشان نمی دهد. تنها راه قطعی برای این که شما را از وضعیت فشارخون تان باخبر کند کنترل مداوم آن به وسیله پزشک است. علائم زیر می تواند زنگ خطر برای فشار خون بالا باشد.
درمان فشار خون:
انجام ورزش های مناسب به خصوص ورزشهای هوازی
بعد از تغییر شیوه زندگی داروهای فشارخون نیز می توانند در کنترل فشار خون کمک کنند.
فشار خون عصبی:
فشار خون عصبی اصطلاحی است که در میان مردم عامه رواج یافته و یک اصطلاح پزشکی نیست. زمانی که فردی می گوید فشارخون عصبی دارد، منظور وی فشارخون در هنگام عصبانیت و استرس است.
فشار خون عصبی:
1. تمرین های کاهش استرس
2. ساده کردن برنامه های زندگی
3. نفس عمیق کشیدن
4. ورزش مناسب مثل یوگا
5. خواب کافی
6. تغییر رفتار در مقابله با مشکلات