پیوند قرنیه

قرنیه

قرنیه بافت شفافی است که شبیه صفحه ساعت می باشد و در قسمت قدامی کره چشم قرار گفته است. عدم وجود عروق خونی در این بافت علت شفافیت آن می باشد. قرنیه محدب و بسیار حساس است.

تغذیه قرنیه به علت عدم وجود عروق خونی نه از طریق خون بلکه از طریق هوا انجام می شود. یعنی قرنیه اکسیژن مورد نیاز خود را مستقیماً از هوای اطراف خود دریافت می کند.

قرنیه به علت شکل محدبی که دارد حداکثر قدرت انگاری چشم را فراهم می کند و بیشترین شکست پرتوهای نوری در این قسمت اتفاق می افتد.

عمل جراحی پیوند قرنیه چیست؟

پیوند قرنیه عمل جراحی ظریفی است که بر روی چشم انجام می شود. پیوند قرنیه زمانی انجام می شود که به علت تغییر شکل قرنیه اصلاح دید بیمار امکان پذیرنباشد. طی عمل جراحی، قرنیه بیمار برداشته می شود و قرنیه پیوندی جای آنرا می گیرد و چندین بخیه بسته به نوع پیوند قرنیه جهت استحکام قرنیه پیوندی و عدم حرکت احتمالی آن زده می شود.

چه کسانی نیاز به پیوند قرنیه دارند؟

بیشترین موارد انجام پیوند قرنیه مربوط به کسانی می شود که قوز قرنیه دارند. همچنین به دنبال زخم قرنیه شدید، از دست رفتن شکل و حالت قرنیه به دلایل مختلف آسیب به قرنیه و ایجاد جای زخم روی قرنیه به طوری که قرنیه شفافیت خود را از دست بدهد برای بیمار باید پیوند قرنیه انجام شود. در صورتی که پیوند قبلی قرنیه در کسی که قبلاً تحت این عمل قرار گرفته است کدر شده باشد، فرد مذکور مجدداً باید تحت عمل جراحی پیوند قرنیه قرار بگیرد.

قرنیه جهت پیوند از چه طریقی تهیه می شود؟

همه قرنیه هایی که برای پیوند به کار برده می شوند از جسد تهیه می شوند. این قرنیه ها در کمتر از 12 ساعت بعد از مرگ از جسد جدا شده و در محیطی مناسب نگهداری می شوند.

در مواردی که علت مرگ متوفی مشخص نیست نمی توان از قرنیه وی جهت پیوند استفاده کرد. قبل از برداشتن قرنیه از محیط چشم جسد یک کشت گرفته می شود تا وجود هر گونه عفونت بررسی شود. همچنین خون جسد از نظر عدم وجود بیماری هایی نظیر ایدز و هپاتیت دقیقاً چک می شود.

مراقبت های قبل و بعد از عمل جراحی چیست؟

صبح روز عمل جراحی بیمار در بخش بستری می شود لازم است بیمار از شب قبل از عمل جراحی چیزی نخورد و صبح روز عمل ناشتا مراجعه کند.

در بخش اقدامات لازم انجام می شود و بیمار برای جراحی آماده می شود.

بعد از عمل جراحی معمولاً بین 2-3 ساعت پس از ورود بیمار به بخش، بیمار حتی آب هم نباید بنوشد زیرا به علت تأثیر داروهای بیهوشی احتمال استفراغ زیاد است و در صورتی که بیمار استفراغ کند به بخیه ها فشار می آید.

معمولاً بیمار یک شب در بخش بستری می شود و صبح روز پس از عمل از بیمارستان مرخص می شود. بیمار عزیز نکات زیر را پس از عمل جراحی رعایت کنید.تا نتیجه بهتری بگیرید:

1- پس از عمل جراحی به شکم نخوابید.

2- از بلند کردن اشیاء سنگین خودداری کنید.

3- از کمر به پایین خم نشوید.

4- سر و صورت خود را از هر گونه ضربه و یا تکان شدید حفظ کنید.

5- چشمان خود را نمالید.

6- قبل از استفاده از داروهای چشمی حتماً دستهای خود را بشویید.

7- در صورت کاهش دید، درد، قرمزی، چشم، آبریزش شدید و ورم پلک بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.

DESEK , DALK:

در این دو نوع پیوند محدودیت حرکتی و جلوگیری از بلند کردن اجسام سنگین وجود ندارد اما بقیه نکات مراقبتی حتماً باید رعایت شود.

هدف نهایی این مرکز درمانی، ارائه بهترین سرویس به همه بیماران عزیز می باشد.

پس با پیشنهادات و انتقادات سازنده خود، ما را در این امر خطیر یاری نمایید.

سلامتی شما، آرزوی ماست!

بیمارستان دکتر میرحسینی

تهیه کننده: یلدا پارسی